EnglishArabicChinese (Traditional)FrenchGermanGreekItalianPortugueseRussianSpanishTurkishPersianGeorgian
Survey

Tersane Tamir Takibi

Tersane tamir işleri derken başlıca şu faaliyetler kasdedilmektedir:

Tersane Tamir Takibi

  • Gemilerin havuzlara alınması
  • Geminin borda, karina ve bottom temizliğinin yapılması ve boyanması
  • Şaft, pervane, dümen ve kortnozul onarım ve bakım işleri
  • Makine, turbo şarjer, governor, pompa, kompresör, soğutucu ve ısıtıcıların bakım ve onarım işleri
  • Bütün makina, jenerator ve makina dairesinin bakım ve onarım işleri
  • Geminin makina ve güverte boru işleri
  • Geminin ambar kapakları, ambar kapak tekerlekleri, pistonları ve diğer her türlü kapak işleri
  • Gemi tanklarının tank temizlik işlemleri
  • Gerekli kaynak ve saç işleri

Bütün bu faaliyetler tersanalerde ve gemi atölyelerinde, bu hizmetleri veren kuruluşlar tarafından yapılmaktadır. Gerçekleştirilen bakım ve onarım işlemleri, gemi yetkilileri ve klas kuruluşları gözetiminde yapılmakta ve onayları alındıktan sonra raporlanarak iş teslim edilmektedir. Klas kuruluşlarının ve gemi yetkililerinin onaylamadığı herhangi bir bakım ve onarım işlemlerinin sorumluluğu bitmiş olmamaktadır.

Klas kuruluşları veya klaslama kuruluşları, denizcilik sektöründe denetim ve gözetim hizmetleri veren bağımsız ve tarafsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar kısaca loyd olarak da bilinirler. Geminin hem ilk inşa çalışmalarında hem de sonradan yapılan bakım ve onarım çalışmalarında, yapılan işin uygunluğu bu kuruluşlar tarafından denetlenir. Denetim faaliyetlerinde yerli ve yabancı kurallar esas alınır. Başlıca temel kurallar, çevre kirliliği, güvenlik, sağlık ve teknik olarak uygunluk ve dayanıklılık ile alakalıdır.

Esasen bütün deniz araçlarının, tip ve özelliklerine bağlı olarak, yıllık, iki yıllık ve beş yıllık aralıklarla sörveylere tabi tutulması gerekmektedir. Bu sörveylerin, yetkinlikleri Uluslararası Denizcilik Organizasyonu tarafından tanınan klaslama (sınıflandırma) kuruluşları tarafından denetlenmesi gerekmektedir. Bu denetleme işlerinde, Uluslararası Denizcilik Organizasyonu tarafından yapılan araştırma sonuçları, deniz adamlarının edindikleri deneyimler, yaşan kazalardan alınan dersler, sürekli yenilenen yasal düzenleme esasları ve taraflar arasında yapılan sözleşmeler esas alınmaktadır. Bu denetimler sayesinde çevreye duyarlı, güvenli ve insan haklarına saygılı bir deniz taşımacılığı yapılmış olmaktadır.

Kuruluşumuz da bu esaslar doğrultusunda faaliyet gösteren bir klas kuruluşudur ve P&I / H&M surveyleri kapsamında, talep eden müşterilere tersane tamir takibi hizmetleri vermektedir.