EnglishArabicChinese (Traditional)FrenchGermanGreekItalianPortugueseRussianSpanishTurkishPersianGeorgian
Muayene

Depolama Sistemleri ve Raf Analizi

Depolar, ürünleri tedarik kaynaklarından teslim alan, tasnif eden, kayıt altına alan, muhafaza eden, gerekli durumlarda bakımlarını yapan ve siparişe uygun olarak dağıtımlarını yapan yerlerdir. Depolarda genelde iki tür faaliyet gerçekleşmektedir. Bunlardan biri malzemelerin depolanmasıdır. Diğeri ise malzemelerin elleçlenmesi yani farklı noktalar arasında lojistiğidır. Bu faaliyetler için transpaletler (yüklü paletleri taşımak için kullanılan araçlar), forkliftler (depo siçinde veya dışında geniş alanda taşıma yapabilen araçlar) veya dar alanda kullanılabilen çeşitli iş makinaları kullanılmaktadır.

Depolama Sistemleri ve Raf Analizi

Depo yerleştirme sistemleri arasında genelde sabit yerleştirme sistemleri ve rasgele yerleştirme sistemlerine başvurulmaktadır. Kendi içinde bu sistemlerin avantajlı ve dezavantajlı yönleri bulunmaktadır. Depolama sistemleri için öncesinde bir planlama çalışmasının yapılması gerekmektedir. Muayene kuruluşları işletmelere, planlama ve seçilecek sisteme karar verme süreçlerinde destek olmaktadır. Burada işletmeler açısından depoların, malzemelerin seri hareketine elverişli olması, ilk gelen ilk çıkar ilkatie uygun olması ve depo alanının en verimli şekilde kullanılması önemlidir.

Depolama sistemlerinde kullanılacak rafların özellikleri, kapasiteleri ve ihtiyacı karşılayacak boyutlarda olması çok önemlidir. Örneğin mezaninler, yüksekteki boş alanları verimli depolama alanına çevirirler ve zemin seviyesinin daha efektif kullanılmasına imkan verirler. Depolanan mallar yüksekte olduğu için, yükleme ve boşaltma trafiği rahatlamaktadır ve depo hacmi daha verimli kullanılmış olmaktadır. Karuseller ise, hareketli raf ve sıralara sahiptir. Modüler bir depolama sistemidir. Raf sistemlerinin tasarımında, depolanan malzemelerin ağırlıkları, boyutları ve paketlenme şekilleri önemlidir. Raf sistemlerinde, blok depolama, basit raflı depolama, raflı blok depolama, hareketli raflı depolama, arabalı raflı depolama veya yüksek raflı depolama sistemlerinden birini seçmek mümkündür. En verimli raf sisteminin tespit edilmesi için doğru bir raf analizinin yapılması gerekmektedir.

Akredite muayene kuruluşları tarafından verilen gözetim hizmetleri kapsamında, depolama sistemleri ve raf analizi hizmeti de bulunmaktadır.

Kuruluşumuz, yürürlükte olan yasal düzenleme esaslarını ve yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan standartları dikkate alarak gözetim hizmetleri kapsamında depolama sistemleri ve raf analizi hizmeti vermektedir. Bu çalışmalarda en son teknolojik cihazlar ve yöntemler kullanılmakta ve hızlı, güvenilir ve kaliteli sonuçlar alınmaktadır.