EnglishArabicChinese (Traditional)FrenchGermanGreekItalianPortugueseRussianSpanishTurkishPersianGeorgian
Muayene

Servis Asansörü Periyodik Kontrol ve Muayenesi

Servis asansörlerinin en fazla kullanıldığı yerler şunlardır:

Servis Asansörü Periyodik Kontrol ve Muayenesi

  • Lokantalar
  • Yemekhaneler
  • Hastaneler
  • Çamaşırhaneler
  • Hukuk büroları
  • Büyük arşivlere sahip işletmeler
  • Alışveriş merkezleri

Ama servis asansörlerinin en yaygın kullanım alanı büyük mutfaklarda yemek servisi amaçlıdır. Buralarda mutfak ile servis alanı arasında yiyeceklerin lojistiği için servis asansörü kullanılmaktadır.

Servis asansörleri, yük taşımak amacı ile tasarlanmış olan asansörlerdir. Bunlar insanları taşımak için uygun değildir ve kapasite olarak da nispeten küçüktür. Hem boyutları itibariyle, hem mekanizması itibariyle hem de işlevsel anlamda insanların kullandıkları asansörlerden çok farklıdır. En basitinden insanların kullandıkları asansörlerde kapılar yanlardan dışa doğru açılırken, servis asansörlerinde kapı yukarıdan dik olarak inen bir yapıdadır. Özellikle yemek asansörü olarak kullanılıyorsa, burada yükle temas eden alanların son derece hijyenik olması gerekmektedir ve asansörün buna uygun malzemelerden üretimiş olması gerekmektedir.

Servis asansörleri, işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda yerli veya ithal makine motoruna sahip olabilir, kapıları otomatik veya manuel olarak açılabilir, asansörün çalışma hızı ayarlanabilir, kumanda sistemlerinde elektronik ekipmanlar kullanılabilir. Üretici firmalar bu seçeneklere göre servis asansörlerini tasarlamakta ve imal etmektedir. Ancak her durumda standartlara ve yasal düzenlemelere uygun üretilmiş olması gerekmektedir. Ve her yıl en azından bir kere kontrol ettirilmesi gerekmektedir.

Akredite olmuş muayene kuruluşları tarafından servis asansörlerinin periyodik muayene hizmetlerinde dikkate alınan birkaç standart şunlardır:

  • TS EN 81-3 Asansörler - Yapım ve montaj için güvenlik kuralları - Bölüm 3: Elektrikli ve hidrolik servis asansörleri
  • TS EN 81-20 Asansörlerin yapım ve kurulumu için güvenlik kuralları - İnsan ve eşyanın lojistiği için asansörler - Bölüm 20: İnsan ve eşya asansörleri
  • TS EN 60204-32 Makinalarda güvenlik - Makinalardaki elektriksel cihazlar - Bölüm 32: Yük kaldırma makinaları için kurallar

Kuruluşumuz, yürürlükte olan yasal düzenleme esaslarını ve yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan standartları esas alarak, asansör muayeneleri kapsamında, servis asansörlerinin periyodik kontrol ve muayene hizmetlerini de vermektedir. Güçlü bir teknolojik alt yapı ve deneyimli ve uzman bir ekip tarafından verilen bu hizmetlerde her daim hızlı ve güvenilir sonuçlar alınmaktadır.